Image for Schoolbibliotheken geopend in Oudewater en Kamerik

Schoolbibliotheken geopend in Oudewater en Kamerik

In Oudewater en Kamerik zijn twee nieuwe schoolbibliotheken geopend. Burgemeester Danny de Vries van Oudewater knipte afgelopen woensdag het lint door van de bibliotheek bij de Mariaschool. Dit deed hij samen met Yuki uit groep 3.

Burgemeester Victor Molkenboer werd een week eerder zingend ontvangen op basisschool de Eben Haëzer in Kamerik. Samen met de leerlingenraad opende hij de nieuwe schoolbibliotheek en onthulde ook een echte “Bookflix”-wand. Hier kunnen de leerlingen nieuwe boeken leren kennen.

Bibliotheek op school
Met de Bibliotheek op School werken bibliotheken en scholen samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. Een lees-mediaconsulent zorgt voor een passend aanbod en zorgt voor extra leesinspiratie.

Foto: Bibliotheek Het Groene Hart

Burgemeester Victor Molkenboer op basisschool de Eben Haëzer in Kamerik.

Weerbericht

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

Bestuur
PBO
jaarverslagPBO
Privacy statement