Image for Scholieren in Woerden spijbelen vaker

Scholieren in Woerden spijbelen vaker

Scholieren in Woerden spijbelden in het schooljaar 2022-2023 vaker dan het jaar daarvoor. Dat meldt de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). In totaal spijbelden er 169 Woerdense leerlingen. 58 van hen deden dat herhaaldelijk.

Wel liggen de Woerdense spijbelcijfers onder het landelijk gemiddelde. In Flevoland en Friesland spijbelen de meeste scholieren. Er was in Nederland ook een hoop zogeheten ‘luxeverzuim’. Dat zijn lesdagen die leerlingen missen omdat zij door hun ouders van school werden gehouden voor een uitje of een vakantie. In Woerden was daarvan weinig sprake.

Weerbericht

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui