Image for Samen zingen om je taal te verbeteren

Samen zingen om je taal te verbeteren

In Het Klooster wordt er elke maand gezongen bij ‘Zing Nederlands met me’. Hier komen mensen van verschillende nationaliteiten bijeen om samen gezellig te zingen. RPL was er de laatste keer voor de vakantie bij.

Naast dat het gezellig is, verbeteren de zangers de uitspraak van de Nederlandse taal. Het project is ooit begonnen in België, waaide toen over naar Paradiso in Amsterdam, waarna de rest van Nederland volgde. Zo is het ooit begonnen in Het Klooster in Woerden.

Het is in eerste instantie voor mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben. Maar organisator Andrée van Emst zegt ook: “Het juist ook heel belangrijk dat mensen die de Nederlandse taal goed beheersen, ook komen. Zo horen de andere mensen hoe dat moet klinken.”

Elke tweede maandag van de maand is ‘Zing Nederlands met me’. In september starten ze weer.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Notificaties aanzetten Ja Nee