Image for Ruim 200 bezoekers aan kleedjesmarkt in De Oude Zustertuin

Ruim 200 bezoekers aan kleedjesmarkt in De Oude Zustertuin

De organisatie van De Oude Zustertuin in Bodegraven heeft net als drie jaar gelden tijdens coronatijd, weer een kleedjesmarkt voor kinderen georganiseerd. Tijdens koningsdag was de kleedjesmarkt in het water gevallen, maar afgelopen zaterdag was het prachtig weer.

Naar schatting hebben zo’n 200 mensen de kleedjesmarkt bezocht. Het was de hele ochtend gezellig druk. De Oud Zustertuin verkocht zelf drinken, lekkers, speelgoed en dierenspullen. De kinderen zaten gezellig met hun koopwaar aan de rand van het grasveld. Er was genoeg ruimte om alles uit te stallen.

Hulp is altijd welkom
De Oude Zustertuin is een heelijke plek om in te spelen en wandelen. Een team van zo’n 50 vrijwilliger zorgt er voor dat de tuin netjes blijft. Elke laatste zaterdagochtend van de maand worden er klussen gedaan. Er wordt onder andere grof vuil weggebracht en gewerkt in de boomgaard. Om ’s middags de gebouwen open te kunnen houden zijn er nog gastvrouwen en gastheren nodig. Ook komen ze nog handjes tekort om de dierenweide netjes te houden.

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee