Image for RTW redacteuren duiken de schoolbanken in

RTW redacteuren duiken de schoolbanken in

Met een gezonde dosis enthousiasme reisde op vrijdag 14-06 drie redacteuren van de RTW af naar Dordrecht om deel te nemen aan de cursus ‘’ interviewen met durf ‘’ georganiseerd door de NLPO (Nederlandse Lokale Publieke Omroepen). De cursus werd in goede banen geleid door NOS Studio Sport presentatrice en radiomaakster Ghislaine Plag. Zo gaf ze diverse voorbeelden aan de hand van gebeurtenissen die ze zelf in het werkveld mee maakte. Ook werden verschillende interviewstijlen van diverse interviewers met elkaar vergeleken. In totaal werd een tiental cursisten van alle leeftijden en uit alle uithoeken van het land meegenomen in de wereld van het interviewen.

In de cursus werden alle facetten van het interviewen uit de kast getrokken, zoals de toon van het interview, het doorvragen en niet onbelangrijk is de rol van non-verbale communicatie. In de cursus werd ook vooral de nadruk gelegd op het woord zelfvertrouwen. Zonder zelfvertrouwen van de interviewer komt een interview vaak maar moeilijk van de grond. In de cursus kwam niet alleen het vragende aspect aan de orde, maar ook wat voor invloed een interview op een geïnterviewde kan hebben.

Voor de RTW is het erg belangrijk om aan dit soort cursussen mee te doen. Een belangrijk aspect van dit soort cursussen, is de mogelijkheid om de verhalen en perspectieven van de andere cursisten te horen. Het is erg belangrijk voor de RTW en haar redacteuren om zich op journalistiek vlak te kunnen blijven verbeteren en verder te professionaliseren. 

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

RTW ook op DAB+
RTW is een ANBI

RTW FM

RTW
Mauritslaan 55
2741 CE Waddinxveen
Tel (0182) 61 03 79
info@rtw.nl

KvK 41173041
RSIN 007799664

Notificaties aanzetten Ja Nee