Image for Relatief lichte stijging energiearmoede

Relatief lichte stijging energiearmoede

In Woerden is het aantal huishoudens dat te maken heeft met energiearmoede gestegen naar 589. Ondanks de stijging valt het relatief mee ten opzichte van de rest van Nederland. Dit blijkt uit cijfers van het CBS en TNO.

Energiearmoede is wanneer een huishouden een laag inkomen heeft in combinatie met een hoge energierekening. 408 huishoudens in Woerden vallen volgens de cijfers in de categorie, ‘laag inkomen, slecht geïsoleerd huis’ en 294 in de categorie ‘laag inkomen, hoge energienota’. Sommige huishoudens vallen in beide categorieën, waardoor het overlapt.

Minder Nederlandse huishoudens hebben te maken met energiearmoede dan de verwachting. In 2023 is het aantal huishoudens met energiearmoede toegenomen naar 400.000. Zonder de compensatiesteun vanuit de overheid tijdens de energiecrisis was dit aantal nog veel groter geweest.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Notificaties aanzetten Ja Nee