Image for Record aantal boetes door de flexflitser

Record aantal boetes door de flexflitser

De eerste flexflitser in Woerden heeft meer boetes opgeleverd dan de vaste flitspalen. De flexflitser is een verplaatsbare flitspaal die snelheidsovertredingen kan vaststellen en doorgeven. In Woerden heeft tot nu toe op drie plaatsen een flexflitser gestaan. Momenteel staat de flitser langs Rietveld richting Nieuwerbrug. Daarvoor stond de flitser langs de Rembrandtlaan bij basisschool De Keerkring. Begin dit jaar stond hij langs de Utrechtsestraatweg op ongeveer 50 m afstand van de Cattenbroekerlaan.

De gegevens over de geconstateerde snelheidsovertredingen langs de Utrechtsestraatweg zijn nu bekend. Er zijn begin dit jaar langs de Utrechtsestraatweg bijna 4000 overtredingen van de maximum snelheid van 50 km/uur geconstateerd en verwerkt. Langs de Utrechtsestraatweg werden door de flexflitser meer snelheidsovertredingen gemeten dan op de plekken waar de vaste flitspalen staan:

  • Flexflitser Utrechtsestraatweg: 3765 in circa twee tot drie maanden
  • N204 Europabaan kruising Noordzee: 2320 overtredingen in vier maanden
  • Hollandbaan kruising Waardsebaan richting Molenvlietbaan: 1577 overtredingen in drie maanden
  • Hollandbaan kruising Waardsebaan richting Wulverhorstbaan: 354 overtredingen in drie maanden
  • Europabaan kruising Wulverhorstbaan: 300 overtredingen in vier maanden

Een woordvoerder van het Openbaar ministerie geeft aan dat de flexflitser waarschijnlijk eind augustus weer aan de Utrechtsestraatweg zal worden geplaatst en daar dan opnieuw circa twee maanden zal blijven staan. Vervolgens gaat deze weer naar de Rembrandtlaan.

Hoogte boete

De hoogte van de boete is overigens afhankelijk van de gemeten snelheid en het type voertuig. De boete bedraagt inclusief administratiekosten voor een personenauto bij 10 km te hard 70 euro en bij 20 km/uur te hard 204 euro. Dit alles bij een lokale maximumsnelheid van 50 km/uur binnen de bebouwde kom.

Overigens is het doel van de flexflitsers niet om veel boetes te kunnen verstrekken, het doel is dat automobilisten zich beter aan de snelheid houden, waardoor de veiligheid op de weg verbetert.

Overtredingen bij verkeerslichten

Er wordt in Woerden ook door rood gereden. In de eerste vier maanden van 2024 werd dat door het Openbaar ministerie circa 500 maal geconstateerd.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Notificaties aanzetten Ja Nee