Image for Raadsvragen VVD: ‘Verkeersveiligheid in gevaar door snelgroeiende planten’

Raadsvragen VVD: ‘Verkeersveiligheid in gevaar door snelgroeiende planten’

KRIMPENERWAARD- De VVD Krimpenerwaard heeft raadsvragen gesteld over onveilige verkeerssituaties veroorzaakt door snelgroeiende heggen, struiken en rietkragen langs sloten. Door de recente regen zijn deze planten fors gegroeid, waardoor het zicht voor fietsers, voetgangers, rolstoelgebruikers en automobilisten ernstig wordt belemmerd volgens de VVD.

“Het gras staat soms wel een meter hoog, wat op diverse plekken in de gemeente gevaarlijke situaties oplevert,” laat Marco Oudshoorn, raadslid VVD Krimpenerwaard, weten aan RTV Krimpenerwaard. Locaties zoals de opgang van de Lekdijk bij zwembad Wilgerak en de fietsoversteekplaats bij de rotonde Mr Kesperplein/Opweg worden als risicoplekken genoemd. “Vooral kinderen op de fiets lopen hier groot risico,” voegt hij toe.

Naast de veiligheidskwestie wijst Oudshoorn ook op de verwaarlozing van de rotondes in Schoonhoven, die volgens hem het visitekaartje van de Zilverstad zouden moeten zijn. Hij dringt aan op snelle actie van de gemeente om de problemen aan te pakken en de veiligheid van weggebruikers te waarborgen. “Ik ben nu zelf maar weer met de heggenschaar aan de gang gegaan op diverse locaties. Ik demp liever dan maar zelf de put voordat het kalf verdronken is,” voegt hij toe.

De VVD hoopt met haar vragen de gemeente te bewegen tot actie om de verkeerssituaties in de Krimpenerwaard veiliger te maken voor alle weggebruikers. “Een prompte reactie is nodig om potentieel gevaarlijke situaties te voorkomen en de uitstraling van de regio als veilige en goed onderhouden omgeving te behouden,” benadrukt Oudshoorn.

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoeken
Notificaties aanzetten Ja Nee