Image for Provincie vergadert donderdag over natuurnetwerk Bodegraven-Noord

Provincie vergadert donderdag over natuurnetwerk Bodegraven-Noord

Het 290 hectare grote Natuurproject Bodegraven-Noord komt donderdag 29 februari, aan de orde in de vergadering van de Provinciale Staten Zuid-Holland. De nieuwe graslanden langs de Meyekade tussen Bodegraven en Zegveld met voedselarme schraal- en hooilanden en weidevogel-landjes moeten de natuurrijke schakel gaan vormen tussen de Nieuwkoopse en Reeuwijkse plassen.

Diverse politieke partijen in de Staten zijn nog niet overtuigd van de noodzaak tot aanleg en willen graag meer uitleg over het waarom. Zij delen de vrees van de boeren dat het plan uiteindelijk hun bedrijven de nek zal gaan om draaien.

De provincie kan niet van ons verlangen dat we meedoen, terwijl ons bestaansrecht in gevaar is, zo luidt het standpunt van veel boeren. Als het plan wordt doorgezet bestaat de kans dat de rechter om een oordeel wordt gevraagd.

Tekst Wim Minnaard

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

De Agenda

wo
05
jun
vr
14
jun
za
15
jun
za
15
jun