Image for Provincie Utrecht komt met geld voor boslandbouw

Provincie Utrecht komt met geld voor boslandbouw

De provincie Utrecht stelt dit jaar 250.000 euro beschikbaar voor het aanleggen van boslandbouw. Dit noemen ze ook wel agroforestry. Agroforestry is het combineren van bomen met eenjarige gewassen, zoals groenteteelt of grasland. Zo ontstaat er een natuurinclusieve landbouwvorm. Dit is goed voor de bodem en de natuur.

Voederhagen, strokenteelt en bomenweiden zijn voorbeelden van agroforestry. Een bomenweide is een verzameling notenbomen in weilanden voor het verbeteren van de bodem, schaduw voor de dieren, betere grasopbrengst bij droogte en een verzameling aan noten. Ook een voedselbos is een agroforestry. Bij een voedselbos wordt met meerdere lagen een natuurlijke bosrand nagebootst, met een grote diversiteit aan inheemse en eetbare bomen en struiken.

Deze subsidieregeling voor grondeigenaren van agrarische gronden is al geopend. Kijk voor de voorwaarden op de website van de provincie.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Notificaties aanzetten Ja Nee