Image for Prorail stopt met bestrijdingsmiddel glysofaat

Prorail stopt met bestrijdingsmiddel glysofaat

Het bestrijdingsmiddel glysofaat wordt niet alleen langs het spoor in Bodegraven maar in het hele land gebruikt om onkruid tegen te gaan.

In fases wil spoorbeheerder Prorail in 2028 helemaal van het gebruik van glysofaat af zijn. Het middel beter bekend onder de naam Round-Up wordt gebruikt om ongewenste planten dood te maken. Het wordt alleen gebruikt op de schouwpaden en in het ballastbed van het spoor en voor het bestrijden van invasieve exoten.

Prorail ziet in dat chemische onkruidbestrijding negatieve effecten heeft op mens en milieu.

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

De Agenda

wo
05
jun
vr
14
jun
za
15
jun
za
15
jun