Image for Progressief Woerden stelt vragen over opkopen schulden

Progressief Woerden stelt vragen over opkopen schulden

De Woerdense politieke partij Progressief Woerden heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders over het opkopen van schulden van inwoners.

De partij wil weten of het college van burgemeester en wethouders op de hoogte is van het feit dat steeds meer gemeenten schulden van inwoners overnemen. Dit helpt de levenssituatie van deze mensen direct te verbeteren en voorkomt grotere maatschappelijke kosten, zoals zorgkosten en kosten voor afsluiting van nutsvoorzieningen, op de lange termijn. Fractielid Marcel Vonk vraagt of het college bekend is met het opkopen van schulden en welke vormen van schuldhulpverlening momenteel beschikbaar zijn in de gemeente Woerden. Ook wil hij weten of het college het eens is met Progressief Woerden dat schulden in gemiddeld twee jaar opgelost moeten kunnen worden.

Bekijk hier de schriftelijke vragen van Progressief Woerden.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Notificaties aanzetten Ja Nee