Image for Prima wonen in kleinere plaatsen

Prima wonen in kleinere plaatsen

Uit onderzoek blijkt dat het goed wonen is in Harmelen. Atlas Research onderzocht de leefbaarheid van kleinere woonplaatsen in heel Nederland. Dit hebben ze in opdracht van de Regiobank gedaan.

In de provincie Utrecht bekeken ze 24 kleinere woonplaatsen. Harmelen staat op plek 9. Montfoort komt daar vlak achter op 11e plek. Onderaan, op de 24e plek, staat Lopik. Bunnik staat op de eerste plek van de provincie Utrecht.

Reeuwijk staat op plek 4 van de 44 onderzochte woonplaatsen in Zuid-Holland. Bodegraven staat in diezelfde lijst op plek 14.

Uit het onderzoek van Atlas Research bleek dat de leefbaarheid in grotere woonplaatsen en steden in Utrecht minder goed is dan in kleinere woonplaatsen. Dat heeft onder andere te maken met de sociale samenhang, overlast en het gevoel van onveiligheid, en de staat van de woningvoorraad.

Wolken en zon

Het aller aardigste zomer weer houdt nog even aan. Wolken, zonnige momenten en een prima temperatuur. Alleen vrijdag deels nat.

Deze woensdagochtend is er veel ruimte voor de zon. De zwakke wind is noordwest en de temperatuur 19°C.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

De nacht levert helder weer op bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Donderdag ochtend en middag een mix van wolken en flinke opklaringen maar in de avond trekt de hemel dicht. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 24°C aan

In de nacht is het bewolkt en valt er lichte regen. Met 17°C is het een zwoele nacht.

Vrijdag veel bewolking en in de ochtend en deel van de middag soms wat regen. Op het eind van de middag en in de avond klaart het op. De wind blijft zuidwest. De temperatuur is deze dag 21°C.

Het volgende nieuwe weerbericht wordt zaterdag geplaatst.

Foto: Drenthe natuurlijk Hollandse zomerluchten

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee