Image for Prijswinnende limoncello ‘Riva Tubo’ uit Haastrecht

Prijswinnende limoncello ‘Riva Tubo’ uit Haastrecht

HAASTRECHT – Jeugdvrienden Willem-Jan Buijs en Thijmen van Walsum slepen de bronzen plak binnen met hun limoncello. Als de heren wel eens ergen een glaasje limoncello dronken hadden ze het idee dat daar nog wel wat aan verbeterd kon worden. Vanuit die overtuiging zijn ze gaan experimenteren.

Uiteindelijk maakten zij hun eigen limoncello. De Haastrechtse limoncello wordt gemaakt van Amalfi citroenen die geteeld worden aan de kust van Italië waar het milde mediterrane klimaat en de vruchtbare bodem hun karakteristieke smaak en dikke schil vormen. Het heeft ongeveer een jaar geduurd voor de mannen helemaal tevreden waren. Het recept, dat is uiteraard geheim. 

Buijs en van Walsum besloten mee te doen aan de jaarlijkse wedstrijd van de International Wine and Spirit Competition (IWSC) en stuurden twee flessen naar Londen. Elk jaar ontvangt de wedstrijd voor wijn en gedestilleerde dranken inzendingen uit meer dan 90 landen. 

Er wordt blind geproefd en in een eerste ronde beslist welke inzendingen ‘prijswaardig’ zijn. 
Uiteindelijk kreeg de limoncello ‘Riva Tubo’ van Willem-Jan en Thijmen een bronzen plak toebedeeld. 
Een geweldig resultaat waar ze enorm trots op kunnen zijn. 

De limoncello is te koop bij restaurant ’t Raedthuys’ in Haastrecht en bij restaurant Noosa Waterfront in Krimpen a\d Lek.

Foto en tekst: Janet de Graas

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoek