Image for Politiek Woerden stelt vragen over verzilverlening

Politiek Woerden stelt vragen over verzilverlening

De politieke partijen VVD, LijstvanderDoes en Splinter uit Woerden hebben schriftelijke raadsvragen gesteld over de verzilverlening aan senioren.

De Verzilverlening is een hypotheek waarmee de overwaarde van de woning kan worden opgenomen (verzilveren). Dit kan gebruikt worden om je huis te verbeteren, levensloopbestendig te maken of te verduurzamen. De lening wordt pas na verkoop van de woning, of na overlijden van de laatst overgebleven partner afgelost. De rente wordt bij de schuld opgeteld. Dat betekent dat de rente aan het eind in één keer wordt betaald.

De fracties vragen aan het college van burgemeester en wethouders of het mogelijk is om deze verzilverlening in te zetten om de doorstroom op de Woerdense woningmarkt te verbeteren. Bijvoorbeeld door verhuizingen te faciliteren. Ook willen de fracties weten of het college bereid is om te zorgen voor meer communicatie rondom deze regeling, zodat senioren eerder in staat en bereid zijn om hun grote huis te verkopen. Hierdoor zouden meer starters en jonge gezinnen een huis kunnen krijgen.

Video

Weerbericht

Vrij zonnig weer

Zondag deed zijn naam eer aan. En de temperatuur was prettig. We blijven nog een poosje van dit zomerweer genieten.

Deze maandagochtend begint met nevel maar al snel krijgt de zon de overhand. Er staat maar weinig wind en de temperatuur loopt al snel op naar 20°C.

In de middag en avond veel zon en enkele stapelwolken. De zwakke wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 24°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 14°C.

Dinsdag krijgen we een zonnige en warme zomerdag. De zwakke wind zit in de oosthoek. Het kwik loopt op naar 27°*.

Foto: Tonnie Morsink Na de nevel zonnig