Image for Plan Putkop Harmelen wordt hamerstuk

Plan Putkop Harmelen wordt hamerstuk

Het bestemmingsplan voor de uitbreiding van het industrieterrein Putkop in Harmelen met 3,6 hectare, zal in de gemeenteraad worden behandeld als hamerstuk. Dat betekent dat de raad er niet meer over gaat overleggen. Het plan wordt naar verwachting op 11 juli a.s. direct goedgekeurd. Dit is besloten tijdens de politieke avond van de gemeenteraad afgelopen donderdagavond. Waarschijnlijk kunnen geïnteresseerde bedrijven vanaf 2025 een kavel in hun bezit krijgen.

Goed plan

De op de avond aanwezige gemeenteraadsleden vonden het een goed plan. Zij hopen dat de uitbreiding snel gerealiseerd zal woerden, omdat er veel behoefte is aan ruimte voor bestaande bedrijven in de gemeente.

Florian Bos van de VVD sprak zijn zorgen uit over de problemen voor stroomaansluitingen bij bedrijven die veel stroom nodig hebben. Dit is echter een probleem voor alle nieuwe stroomaansluitingen en staat los van dit bestemmingsplan – aldus wethouder Rozendaal, die wethouder Noorthoek verving op deze avond. De gemeente Woerden kan het uitbreiden van het elektriciteitsnet niet versnellen.

Het plan wordt door alle raadsleden gewaardeerd. Er is veel aandacht voor duurzaamheid en voor circulair bouwen. Er mag bijvoorbeeld geen PVC gebruikt worden voor de rioleringsbuizen. Volgens de wethouder is elders al gebleken dat er alternatieven zijn voor PVC.

Er komt geen extra weg naar de Breudijk, om ervoor te zorgen dat het plan niet tot meer verkeer leidt daar.

Eigendom grond

De grond voor Putkop is nog niet volledig in eigendom van de gemeente Woerden. Er moet nog onderhandeld worden met de huidige eigenaren, zo bleek uit het verhaal van een vertegenwoordiger van de eigenaren. Als de onderhandelingen niet lukken, moet waarschijnlijk een procedure gevoerd worden voor onteigening. De gemeente is in overleg met de eigenaren en hoopt dat begin 2025 gestart kan worden met de verkoop van kavels aan geïnteresseerde bedrijven.

Ligging van de uitbreiding industrieterrein Putkop in Harmelen

Meer lezen

Alle informatie over het bestemmingsplan is te lezen op de website van de gemeenteraad.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Notificaties aanzetten Ja Nee