Image for Per half augustus noodopvang aan De Bleek 1

Per half augustus noodopvang aan De Bleek 1

Vanaf half augustus gaat de gemeente Woerden een jaar lang zorgen voor de noodopvang van 200 asielzoekers aan de Bleek 1. Hiermee helpt de gemeente Woerden mee aan de landelijke opvangcrisis. In de rest van het land sluiten deze zomer veel tijdelijke opvanglocaties. Het COA deed een beroep op alle gemeenten in Nederland. De gemeente Woerden helpt met 200 tijdelijke opvangplaatsen.

Op de Bleek 1 zal het dus gaan om tijdelijke opvang met de duur van 1 jaar. Ook liggen er plannen om op diezelfde locatie voor 15 jaar lang een asielzoekerscentrum te realiseren. Het haalbaarheidsonderzoek naar dit asielzoekerscentrum loopt nog.

Sinds augustus 2022 wonen er 144 Oekraïense vluchtelingen in het pand aan de Bleek 1. De noodopvang van 200 asielzoekers leidt voor hen tot een nieuwe woonsituatie. Zij gaan dus samenleven met de asielzoekers. De gemeente onderzoekt met betrokkenen hoe dit in goede banen te leiden.

De gemeente organiseert op 8 juli van 18.00 tot 20.30 uur een inloopbijeenkomst. Direct omwonenden, ondernemers en inwoners uit Woerden zijn welkom. Over de noodopvang is meer informatie te vinden op www.woerden.nl/vluchtelingen.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Notificaties aanzetten Ja Nee