Image for Overname Smeerkaasmaker ERU door Belgisch bedrijf

Overname Smeerkaasmaker ERU door Belgisch bedrijf

De Koninklijke ERU in Woerden is het bedrijf van de kuipjes met smeerkaas. Dit bedrijf is overgenomen door kaasproducent St. Paul. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) keurde de deal goed.

Het Woerdense kaasbedrijf Koninklijke ERU werd opgericht in 1824 en is bekend van de kuipjes met smeerkaas. Daarnaast maakt het bedrijf ook plakken cheddar en andere kaassoorten. Het wordt nu overgenomen door het Belgische St. Paul dat sinds kort het hoofdkantoor in Zeeland heeft.

Met de overname moet het aanbod van kaas en smeltkaas verder worden uitgebreid voor consumenten en de voedingsmiddelenindustrie. Volgens de Autoriteit Consument & Markt wordt de concurrentie door de overname van St. Paul niet verstoord. En dus mag het doorgaan.

Het is niet bekend of de overname gevolgen heeft voor het personeel. Ook is niet bekend wat er gaat gebeuren met de kaasfabriek in Woerden.

Weerbericht

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui