Image for Ouders bangalijst-meisjes starten stichting

Ouders bangalijst-meisjes starten stichting

Een groep ouders van studentes die op de veelbesproken Utrechtse ‘bangalijsten’ van studentenverenigingen terechtkwamen hebben een stichting opgericht: Stichting Stop Bangalijsten.

Het doel van de stichting is een einde te maken aan grensoverschrijdend gedrag in het studentenleven. Volgens de oprichters gebeurt er na de tijdelijke ophef over zo’n lijst vervolgens niets meer. Dat moet veranderen en er moeten daadwerkelijk maatregelen opgelegd worden. De stichting pleit ook voor duidelijke regels die ondertekend moeten worden voordat studenten beginnen aan hun opleiding. Op dit moment is de stichting alleen nog actief in Utrecht en is daar in gesprek met de hogeschool en de universiteit. Op termijn wil de stichting zich in heel Nederland inzetten tegen grensoverschrijdend gedrag in de studentenwereld.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Notificaties aanzetten Ja Nee