Image for Oranje-fans op weg naar Dortmund voor halve finale

Oranje-fans op weg naar Dortmund voor halve finale

Twee bussen vol Oranje-supporters uit Oudewater zijn vanochtend naar Dortmund vertrokken. Vanavond speelt Nederland de halve finale tegen Engeland.

De 20-jarige Twan van der Weide uit Oudewater wilde al eerder met vrienden naar een wedstrijd van Oranje. Nadat hij een oproepje deelde op sociale media, stroomden de reacties binnen. “Het liep een beetje uit de hand, mijn telefoon stond de afgelopen dagen roodgloeiend”, zegt hij. “Ook allemaal volwassenen wilden opeens mee, nadat we het op Facebook hadden gezet. Dit is typisch Oudewaters, wij houden van feesten.”

In totaal gaan er 160 mensen mee naar Duitsland vandaag. Naast een aantal mensen uit Montfoort en De Meern bestaat de groep verder alleen uit Oudewaters.

Al om half negen verzamelde iedereen zich bij de parkeerplaats van het Statenbad in Oudewater. Daar stonden twee grote bussen klaar. Buschauffeur Bilal Boussaid heeft voor de gelegenheid ook een oranje shirt aangetrokken. “Ja tuurlijk, we zijn op weg naar de finale. We gaan er een feest van maken.” Wel hoopt Boussaid dat het netjes blijft in de bus, daarom hangen er tasjes voor het afval.

Een aantal supporters heeft kaartjes voor de wedstrijd in stadion Signal Iduna Park. “De rest gaat in de fanzone kijken en feestvieren en hopen op een mooie uitslag”, zegt Van der Weide. Hij hoopt dat Oranje vanavond met 3-1 wint van de Engelse ploeg.

Bron: RTV Utrecht

Weerbericht

Wolken en zon

Het aller aardigste zomer weer houdt nog even aan. Wolken, zonnige momenten en een prima temperatuur. Alleen vrijdag deels nat.

Deze woensdagochtend is er veel ruimte voor de zon. De zwakke wind is noordwest en de temperatuur 19°C.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

De nacht levert helder weer op bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Donderdag ochtend en middag een mix van wolken en flinke opklaringen maar in de avond trekt de hemel dicht. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 24°C aan

In de nacht is het bewolkt en valt er lichte regen. Met 17°C is het een zwoele nacht.

Vrijdag veel bewolking en in de ochtend en deel van de middag soms wat regen. Op het eind van de middag en in de avond klaart het op. De wind blijft zuidwest. De temperatuur is deze dag 21°C.

Het volgende nieuwe weerbericht wordt zaterdag geplaatst.

Foto: Drenthe natuurlijk Hollandse zomerluchten

Bestuur
PBO
jaarverslagPBO
Privacy statement
Notificaties aanzetten Ja Nee