Image for Opruimactie langs Leidsche en Oude Rijn op 27 juli

Opruimactie langs Leidsche en Oude Rijn op 27 juli

Stichting Duurzame Innovatie organiseert op zaterdag 27 juli langs de Leidsche Rijn en de Oude Rijn tussen Utrecht en Bodegraven een Canal Cleanup. Een initiatief in samenwerking met Recycle Valley, het Waterschap De Stichtse Rijnlanden en de gemeente Utrecht. Met hulp van vrijwilligers zullen zij zwerfafval op en langs het water gaan opruimen. De Leidsche Rijn en de Oude Rijn strekken zich uit over een afstand van 30 km uit van Utrecht tot Bodegraven. Tijdens de opruimactie is het gebied opgedeeld in trajecten van drie tot vier km. Het bewandelen van één traject duurt op deze manier ongeveer 1,5 tot 2 uur. De organisatie zorgt voor de benodigde materialen, zoals een prikstok en vuilniszakken. Aanmelden is nog mogelijk.

Bijdrage van Guusje van der Maat

Video

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Notificaties aanzetten Ja Nee