Image for Opmars het grootst in Zuid-Holland en Utrecht

Opmars het grootst in Zuid-Holland en Utrecht

In het tweede kwartaal van 2023 hadden 2.450.172 woningen in Nederland een installatie met zonnepanelen. Eind 2020 stond de teller op ‘nog maar’ 1.267.651.

Vooral in Zuid-Holland zijn zonnepanelen in korte tijd sterk in populariteit gestegen. Volgens de meest recente cijfers van de netbeheerder waren hier in het tweede kwartaal van vorig jaar op bijna 388.000 woningdaken zonnepanelen geïnstalleerd, een flinke toename van 120,4% ten opzichte van eind 2020.

Independer maakte deze analyse op basis van de meest recente data van het CBS.

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

De Agenda

wo
05
jun
vr
14
jun
za
15
jun
za
15
jun