Image for Onrust in Reijerscop groeit

Onrust in Reijerscop groeit

De Woerdense politieke partij LijstvanderDoes heeft schriftelijke vragen ingediend bij het college van burgemeester en wethouders over de groeiende onrust over de komst van windturbines in de Reijerscop in Harmelen.

LijstvanderDoes zegt zich zorgen te maken over het ontstaan van een ‘vergiftigde sfeer’ in een voorheen hechte gemeenschap. De partij kreeg signalen dat er al vergaande contacten zijn tussen de gemeente en ontwikkelaars en andere belanghebbenden, die baat hebben bij de windturbines. Maar het gebiedsproces is nog niet afgerond en er zijn bovendien grote zorgen over vervuiling en gezondheidsrisico’s voor mensen en dieren. LijstvanderDoes wil hierover opheldering van het college en vraagt om openbaarmaking van eventuele afspraken die er zijn gemaakt. Ook wil de partij weten hoe dit in verhouding staat tot de zorgplicht van de gemeente ten opzichte van de inwoners.

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee