Image for Ongehoorde Woerdense verhalen aan bod

Ongehoorde Woerdense verhalen aan bod

Ongehoorde verhalen van stadgenoten vertellen. Dat is het doel van de Speakers’Corner die op zaterdag 25, en zondag 26 mei op Landgoed Bredius wordt georganiseerd.

Landelijk lezen we veel over de gedupeerden van de toeslagenaffaire en bijvoorbeeld het aardbevingsgebied in Groningen. Maar hoe zit het met Woerdense inwoners die in de knel zijn geraakt? Op zaterdag- en zondagavond komen deze mensen aan het woord. Speakers’Corner Woerden biedt een podium aan mensen die zich ongehoord voelen.

Speakers’Corner is een onderdeel van ‘Beleef Landgoed Bredius’. Dit is een programma met allerlei activiteiten in en om het Landgoed Bredius. Dit alles vanwege het jubileumjaar. Landgoed Bredius bestaat dit jaar namelijk 200 jaar.

Sarah Steman is productieleider van de ongehoorde verhalen. Zij laat weten dat de ongehoorde verhalen verteld worden via een theatervoorstelling.

Weerbericht

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui