Image for Onderzoek naar woningbouw voor kleinere huishoudens

Onderzoek naar woningbouw voor kleinere huishoudens

Er wordt onderzoek gedaan door Magis naar woningbouw in Nieuw-Middelland in Woerden. Het gaat specifiek om wooneenheden voor kleinere huishoudens op vier verschillende locaties, op de Houttuinlaan 6, 8, 10 en 12.

De woningen variëren van studio’s tot driekamerappartementen. Het idee is dat de bewoners verschillende ruimten en faciliteiten met elkaar gaan delen. Het onderzoek gaat voorlopig uit van 30 procent sociale huur en 60 procent middenhuur. Daarnaast onderzoekt de ontwikkelaar Magis of zij 10 procent koopwoningen kunnen inpassen. Wethouder Arjan Noorthoek noemt het een ‘bijzonder initiatief’. Noorthoek denkt dat het plan voor starters heel aantrekkelijk is en dat veel mensen hier een passende woonplek kunnen vinden.

Video

Weerbericht

Wolken en zon

Het aller aardigste zomer weer houdt nog even aan. Wolken, zonnige momenten en een prima temperatuur. Alleen vrijdag deels nat.

Deze woensdagochtend is er veel ruimte voor de zon. De zwakke wind is noordwest en de temperatuur 19°C.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

De nacht levert helder weer op bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Donderdag ochtend en middag een mix van wolken en flinke opklaringen maar in de avond trekt de hemel dicht. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 24°C aan

In de nacht is het bewolkt en valt er lichte regen. Met 17°C is het een zwoele nacht.

Vrijdag veel bewolking en in de ochtend en deel van de middag soms wat regen. Op het eind van de middag en in de avond klaart het op. De wind blijft zuidwest. De temperatuur is deze dag 21°C.

Het volgende nieuwe weerbericht wordt zaterdag geplaatst.

Foto: Drenthe natuurlijk Hollandse zomerluchten

Notificaties aanzetten Ja Nee