Image for Onderzoek naar stijging schooluitval leerlingen

Onderzoek naar stijging schooluitval leerlingen

In de regio, waar onder andere Woerden onder valt, komt een onderzoek naar schooluitval bij leerlingen van 5 tot 23 jaar. De schooluitval stijgt de afgelopen drie jaar. In het schooljaar 2020-2021 waren in die leeftijdsgroep in de gemeente Woerden 390 uitvallers. Het jaar daarop waren dit er 491. Vorig schooljaar, 2022-2023, steeg dit aantal door naar 540 leerlingen.

Het Regionaal Bureau Leerplicht Utrecht Noord is het aanspreekpunt voor verzuim en uitval. De gemeenten Montfoort, Oudewater, Stichtse Vecht, De Ronde Venen en Woerden vallen onder Utrecht Noord.

Komend jaar doen de bestuurders van de regio onderzoek naar de complexiteit en de stijging van het aantal uitvallers. Ook gaan ze kijken naar maatregelen om de schooluitval te beheersen.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Notificaties aanzetten Ja Nee