Image for ODMH door provincie uitgerust met drones

ODMH door provincie uitgerust met drones

Gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Meindert Stolk overhandigde 6 juni op het terrein van Drone Flight Academy in Katwijk symbolisch de nieuwe drone aan ODMH-directeur André Mutter. Dat is te lezen op de website van de provincie Zuid-Holland.

De provincie Zuid-Holland heeft geïnvesteerd in geavanceerde drones voor de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) om het toezichthouden te verbeteren. Deze drones kunnen ook ingezet worden door alle andere Zuid-Hollandse omgevingsdiensten, om zo hun taken efficiënter en veiliger uit te voeren.

De inzet van drones biedt Omgevingsdiensten nieuwe mogelijkheden, zoals het inspecteren van moeilijk toegankelijk terrein, het gebruik van infraroodopnames voor duurzaamheidsdoeleinden en volumemetingen. Dit zijn metingen vanuit de lucht, waarbij de drone nauwkeurig kan bepalen wat het volume is van bijvoorbeeld een afvalberg.

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee