Image for Nieuwe winkel Kunst op de Hoek opent

Nieuwe winkel Kunst op de Hoek opent

Op zaterdag 8 juni is de feestelijke opening van Kunst op de Hoek. In het voormalige pand van een herenmodezaak aan de Havenstraat 37 maken Woerdense initiatiefnemers Ans Kromwijk en Joke van der Toolen met drie anderen een plek om kunst te kijken, te maken en te kopen.

“Het pand stond leeg en dit was een gouden kans om hier een winkel te maken waar mooie en inspirerende creaties te koop zijn,” vertelt een zeer enthousiaste Ans Kromwijk. “Het gebouw is volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. Ik krijg de gelegenheid hier zelf te werken met mijn draaischijf. Bovendien kan ik mijn werk laten zien aan het winkelend publiek.”

Over de oprichters

Ans Kromwijk is geboren en getogen in Woerden en is keramiste. Zij geeft in haar Kleilap en in Studio 136 lessen aan vele cursisten, die niet alleen mooie dingen maken, maar ook tijdens het werken met hun handen de nodige innerlijke rust vinden. Ans heeft twee ovens waarin ze alle creaties kan bakken. Dat gebeurt in twee rondes, de tweede maal na het aanbrengen van glazuur.

Tijdens de Nederlandse keramiekopleiding, die Ans volgde in Gouda, leerde zij drie andere keramisten kennen. Met hen samen zet ze nu de nieuwe galerie op in Woerden. Ook de Woerdense kunstschilder Joke van der Toolen heeft zich bij de groep aangesloten. Zij geeft al regelmatig workshops schilderen in Woerden bij Studio 136 en is van plan om dat ook in de nieuwe winkel te gaan doen.

Workshops in de winkel

“Wij gaan in de winkel kleinschalige workshops organiseren. Ik word zelf altijd zo blij als ik de mensen enthousiast bezig zie. Het geeft zoveel plezier als mensen ontdekken wat ze allemaal zelf kunnen maken,” aldus Joke, die ook de PR en de vormgeving verzorgt voor de nieuwe galerie. In het dagelijks leven heeft zij een coachingspraktijk en is ze IC familiebegeleider. “In de winkel gaan wij ook onze mooie en inspirerende creaties verkopen.”

De vijf vrouwen zijn heel druk bezig met de inrichting van de winkel. Het is voor hen een groot avontuur. Ans laat de lampenkappen van keramiek zien die ze voor de winkel heeft gemaakt. Zij hoopt met de winkel  een hele mooie aanwinst voor Woerden te zijn! De winkel is open op woensdag, vrijdag en zaterdag, in elk geval van 10.30 – 16.00 uur, en soms wat langer.

Video

Weerbericht

Vrij zonnig weer

Zondag deed zijn naam eer aan. En de temperatuur was prettig. We blijven nog een poosje van dit zomerweer genieten.

Deze maandagochtend begint met nevel maar al snel krijgt de zon de overhand. Er staat maar weinig wind en de temperatuur loopt al snel op naar 20°C.

In de middag en avond veel zon en enkele stapelwolken. De zwakke wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 24°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 14°C.

Dinsdag krijgen we een zonnige en warme zomerdag. De zwakke wind zit in de oosthoek. Het kwik loopt op naar 27°*.

Foto: Tonnie Morsink Na de nevel zonnig