Image for Nieuwe Vluchtelingenopvang Waddinxveen

Nieuwe Vluchtelingenopvang Waddinxveen

Nieuwe vluchtelingenopvang Waddinxveen

Vanochtend was de media waaronder RTW uitgenodigd bij het college van Waddinxveen om vragen te stellen over 1) de jaarstukken 2023, 2) de kaderbrief en 3) om de besluitvorming van de nieuwe locatie voor vluchtelingenopvang op het gemeentehuis te Waddinxveen te horen.

Onze politiekverslaggeefster Fatima Kalai zal over de eerste 2 agendapunten, u later informeren.

Aangaande de besluitvorming van het college, over de nieuwe locatie van de vluchtelingenopvang, willen wij u alvast informeren.

Het college zal 1) De raad voorstellen om het perceel C 2003 (Vredenburghlaan/Plasweg/IJsermanweg, ontsluiting via de IJsermanweg) aan te wijzen als definitieve locatie voor de opvang van 195 vluchtelingen in Waddinxveen.

2. De raad voorstellen om ook op het perceel C 2003 (Vredenburghlaan/Plasweg/IJsermanweg, ontsluiting via de IJsermanweg) aan te wijzen als definitieve locatie voor 30 plaatsen in flexwoningen, voor inwoners die met spoed op zoek zijn naar tijdelijke huisvesting.

3. De raad voor te stellen de organisatiekosten die gepaard gaan met dit project te dekken vanuit de reserve vluchtelingen.

Op 19 en 26 juni zal de keuze van het college, voorgelegd worden aan de gemeenteraad om tot een besluitvorming te komen.

Op basis van de gevoerde gesprekken door de gemeente met inwoners, lijkt het minste weerstand aanwezig te zijn voor de locatie: Vredenburghlaan/Plasweg/IJsermanweg.

De inwoners zullen nadat de raad een besluitvorming heeft genomen een brief ontvangen om ze te informeren over de keuze.

In september 2024 worden de omwonenden van de Vredenburghlaan/Plasweg/IJsermanweg geïnformeerd, aangaande het besluit via een brief.

Wilt u meer informatie over de opvang van vluchtelingen kunt u terecht op de website: www.waddinxveen.nl/vluchtelingen

Bron en Beeld: Willy Klomp RTW

De locatie waar de opvang komt is op de foto gemarkeerd in oranje.

Weerbericht

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

RTW ook op DAB+
RTW is een ANBI

RTW FM

RTW
Mauritslaan 55
2741 CE Waddinxveen
Tel (0182) 61 03 79
info@rtw.nl

KvK 41173041
RSIN 007799664