Image for Nieuwe tankautospuit voor Brandweer Lekkerkerk 

Nieuwe tankautospuit voor Brandweer Lekkerkerk 

LEKKERKERK- Op vrijdag 21 juni nemen de brandweervrijwilligers van Lekkerkerk hun nieuwe tankautospuit officieel in ontvangst. Burgemeester Hans Beenakker en Lilian Weber, directielid Veiligheidsregio Hollands Midden zijn bij dit feestelijke maar vooral ook trotse moment aanwezig.    

 Behulpzaam, daadkrachtig en deskundig; dat zijn de waarden waar de brandweer voor staat. Om deze waarden ook in de toekomst optimaal in te kunnen vullen, krijgen de kazernes in Veiligheidsregio Hollands Midden nieuwe voertuigen. Voor kazerne Lekkerkerk gaat het om een tankautospuit.  

BHM vernieuwt    
Brandweer Hollands Midden vernieuwt dus. Alle 45 kazernes krijgen nieuw materieel geleverd. Dit kan gaan om een autoladder, een tankautospuit en/of een WTS-500. De te vervangen tankautospuiten zijn nog uit de tijd van voor de regionalisering en zijn technisch en financieel afgeschreven. De WTS-500, waarbij WTS staat voor Water Transport Systeem, is een geheel nieuw voertuig waarmee de veiligheidsregio inspeelt op veranderde beschikbaarheid van bluswater.

De huidige autoladders zijn twintig jaar oud en zijn aan vervanging toe. De nieuwe autoladders zijn technisch beter uitgerust, zijn meer wendbaar en de ladder zelf kan een knik maken; handig in dichtbebouwd gebied. Het uitleveren van nieuwe voertuigen is in 2022 gestart en gaat nog door in 2025.  

Foto: Brandweer Hollands Midden

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoeken
Notificaties aanzetten Ja Nee