Image for Nieuwe mascotte Woerden: Kalfje Koekius

Nieuwe mascotte Woerden: Kalfje Koekius

Woerden heeft er een nieuwe mascotte bij. Tijdens de Woerdense Vakantieweek is Woerdy het gezicht van Woerden, maar vanaf nu neemt een kalf die taak op zich voor de overige 51 weken in het jaar.

Marketingbureau Fanwork uit Utrecht bedacht de nieuwe mascotte in opdracht van winkeliersvereniging Het Plein. Samen met schrijfster Tosca Menten, illustrator Geert Gratama en Patricia van Hall gaven zij het kalf vorm. Het kalf in het harnas miste alleen nog een naam. In de Buurt laat weten dat dat probleem nu is opgelost. Ellis Jonkers van FanWork, Patricia van Hall van Stadshart Woerden en Tosca Menten hebben uit alle 135 ingezonden ideeën voor een naam niet één, maar vier namen gekozen. De naam luidt als volgt: Larius Koekius Victorius Primus. Een hele mond vol, maar gelukkig luistert het kalfje ook gewoon naar Koekius.  

Weerbericht

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui