Image for Nieuwe bedrijventerreinen en overvol stroomnet

Nieuwe bedrijventerreinen en overvol stroomnet

De Woerdense VVD heeft vragen gesteld aan wethouder Arjan Noorthoek over de realisatie van nieuwe bedrijventerreinen. Zij vragen zich af of bij deze realisatie het overvolle stroomnet niet in de weg zit.

Mogelijk werken ze met elektrisch materiaal bij de bouw. Door capaciteitsproblemen op het stroomnetwerk kan het zo zijn dat het elektrisch bouwmaterieel toch opgeladen moet worden met een dieselaggregaat. Zo stelt de VVD.

De partij vraagt zich af of het verplicht is om bij de ontwikkeling van bedrijventerreinen uitsluitend gebruik te maken van elektrische machines en welke extra kosten dit met zich meebrengt. Daarnaast wil de VVD weten of de beperkte beschikbaarheid van elektrisch bouwmaterieel problemen oplevert bij aanbestedingen en de realisatie van projecten.

De partij maakt zich zorgen over de mogelijke vertragingen die hierdoor kunnen ontstaan, vooral omdat netwerkbeheerder Stedin aangeeft dat uitbreidingen van het stroomnet in de regio pas tegen 2029 gerealiseerd worden. Het is de bedoeling dat de terreinen aan de Burgemeester Van Zwietenweg in Woerden en de Putkop in Harmelen dan al in gebruik zijn genomen.

De problemen met het overvolle stroomnet hebben invloed op de langetermijnstrategie voor nieuwe werklocaties tot 2040. De VVD vraagt hoe het college deze uitdagingen meeneemt en of er ondernemers zijn die vanwege deze problematiek niet terecht kunnen op de locaties die momenteel worden gerealiseerd.

Weerbericht

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui