Image for Nieuwbouw De Ploeger van start

Nieuwbouw De Ploeger van start

Mozaïek Wonen en ontwikkelende bouwer Trebbe realiseren in Westergouwe in Gouda een nieuw appartementencomplex met 46 sociale huurwoningen. Het gebouw heet De Ploeger en wordt gebouwd in de stijl van een pakhuis. Voor woningcorporatie Mozaïek Wonen is dit het eerste nieuwbouwproject in Westergouwe. Op 11 april werd de eerste paal symbolisch geslagen door wethouder Jan Kees Oppelaar, Anne ter Steege, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen en Arjan Hogenboom, directeur bij Trebbe door het planten van Heideplantjes. Deze plantjes werden geplant omdat het heien is begonnen. De verwachte oplevering van de woningen is in juni 2025.

De 46 appartementen in De Ploeger worden verhuurd in de sociale huursector en zijn bedoeld voor kleine huishoudens. Er komen vijf tweekamerappartementen en eenenveertig driekamerappartementen, verspreid over zeven woonlagen. Anne ter Steege, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen vindt dat een eigen plek om te wonen niet vanzelfsprekend is. Er zijn duizenden woningzoekenden die steeds achter het net vissen. Samen met gemeenten en ontwikkelaars wordt gekeken hoe er aan de vraag voldaan kan worden, zoals het realiseren van meer sociale huurwoningen. Arjan Hogenboom, directeur Trebbe vindt dat de ambitie van Mozaïek Wonen naadloos aansluit  op waar zijn bedrijf voor gaat en staat.

Wethouder Jan Kees Oppelaar benadrukt dat gouda een fijne plek moet zijn om te wonen, ongeacht de dikte van iemands portemonnee. De Ploeger wordt  een markante blikvanger bij de entree van Gouda met een historische, pakhuisachtige uitstraling. De naam ‘De Ploeger’ verwijst naar de agrarische geschiedenis van de wijk Westergouwe. De straatnamen in de buurt zijn van de eerste vrouwelijke bestuursleden van de ‘Nederlandse bond voor het vrouwenkiesrecht’ in Gouda en omstreken. Het magazine van deze bond heette destijds ook ‘De Ploeger’.

Vrij zonnig weer

Zondag deed zijn naam eer aan. En de temperatuur was prettig. We blijven nog een poosje van dit zomerweer genieten.

Deze maandagochtend begint met nevel maar al snel krijgt de zon de overhand. Er staat maar weinig wind en de temperatuur loopt al snel op naar 20°C.

In de middag en avond veel zon en enkele stapelwolken. De zwakke wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 24°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 14°C.

Dinsdag krijgen we een zonnige en warme zomerdag. De zwakke wind zit in de oosthoek. Het kwik loopt op naar 27°*.

Foto: Tonnie Morsink Na de nevel zonnig

De Agenda

wo
05
jun
vr
21
jun
Bodegraven
za
22
jun
ma
24
jun
ma
24
jun