Image for Nieuw kenteken voor personenauto’s

Nieuw kenteken voor personenauto’s

Op dinsdagmiddag 4 juni kreeg de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) uit handen van de RDW het kenteken GBB-01-B. Dit is het eerste kenteken uit de nieuwe cijfer-lettercombinatie voor personenauto’s. Volvo stelde een volledig elektrische Volvo EX30 beschikbaar aan het goede doel KNRM, waarmee het eerste kenteken uit de nieuwe serie meteen in gebruik genomen kon worden.

De keuze voor KNRM als ontvanger van het nieuwe kenteken vond Algemeen directeur Jantina Woudstra een logische keuze. Zij zegt dat veiligheid en duurzaamheid onderdeel uitmaken van de strategie van de KNRM en staan ook in de missie van Volvo. De RDW staat voor veiligheid, duurzaamheid en rechtszekerheid in mobiliteit. Dit past naadloos bij elkaar, vindt Woudstra.

Daarnaast hebben de RDW en de KNRM nog iets gemeen omdat ze dit jaar allebei een jubileum vieren. De RDW werkt al 75 jaar aan veilige mobiliteit en KNRM zorgt al sinds 1824 en dus al 200 jaar voor veiligheid op en rond het water.

De nieuwe kentekenserie is alweer de 11e cijfer-lettercombinatie voor personenauto’s. De 1e kentekenserie werd uitgegeven in 1951 en bestond uit twee letters en vier cijfers. Deze kentekenserie is 16 jaar meegegaan. Pas in 1967 startte de volgende kentekencombinatie. De vorige kentekenserie ging vijf jaar mee. Deze cijfer-lettercombinatie ging in augustus 2019 van start. De nieuwe kentekenserie zal ongeveer 8 jaar meegaan.
Foto: RDW

Zonnig zomerweer

Deze dinsdag is het zonnig en warmt het snel op bij een heldere hemel.

In de ochtend zonnig en onbewolkt weer. Er staat nauwelijks wind en de thermometer geeft 23°C aan.

In de middag zonnig weer en enkele stapelwolken. De zwakke wind is noordoost. Het kwik loop op naar een zomerse waarde van 27°C.

De nacht verloopt helder. Het is met 17°C als minimum een zwoele nacht.

Woensdag eveneens een zonnige en warme zomerdag. De wind zit in de oosthoek. Met 28°C gaan we richting tropische waarde.

Foto: Tonnie Morsink Heldere nacht

De Agenda

wo
05
jun
vr
21
jun
Bodegraven
za
22
jun
ma
24
jun
do
27
jun