Image for Natuurlijk begraven op Rijnhof Woerden

Natuurlijk begraven op Rijnhof Woerden

Begraafplaats Rijnhof in Woerden biedt vanaf nu de mogelijkheid tot natuurlijk begraven. Dit is een manier van begraven die het milieu en de natuur zo min mogelijk belast. Daarbij wordt de omgeving zo min mogelijk beïnvloed. De graven hebben vergankelijke grafmonumenten en gaan na verloop van tijd op in de natuur. In zo’n natuurlijk graf kunnen maximaal twee mensen worden begraven. De graflocatie wordt vastgelegd met GPS-coördinaten waaraan het grafnummer is gekoppeld. Zo is de graflocatie altijd terug te vinden.

Bij natuurlijk begraven worden extra eisen gesteld aan de kist en de kleding van de overledene. Die moeten van natuurlijk en goed verteerbaar materiaal zijn. Ook mogen bloemen die gelegd worden geen plastic of elastiek bindingsmiddel bevatten.

Gemeenteraadsleden zijn uitgenodigd voor een rondleiding over dit nieuwe deel van de begraafplaats

Video

Weerbericht

Vrij zonnig weer

Zondag deed zijn naam eer aan. En de temperatuur was prettig. We blijven nog een poosje van dit zomerweer genieten.

Deze maandagochtend begint met nevel maar al snel krijgt de zon de overhand. Er staat maar weinig wind en de temperatuur loopt al snel op naar 20°C.

In de middag en avond veel zon en enkele stapelwolken. De zwakke wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 24°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 14°C.

Dinsdag krijgen we een zonnige en warme zomerdag. De zwakke wind zit in de oosthoek. Het kwik loopt op naar 27°*.

Foto: Tonnie Morsink Na de nevel zonnig