Image for Nachtafsluitingen Algerabrug (N210) voor asfalteringswerkzaamheden

Nachtafsluitingen Algerabrug (N210) voor asfalteringswerkzaamheden


KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- In de nachten van maandag 3, dinsdag 4 en woensdag 5 juni is de Algerabrug in beide richtingen dicht voor auto- en vrachtverkeer. De afsluiting vindt plaats tussen van 22.00 uur en 05.00 uur. Rijkswaterstaat werkt dan aan de bovenste laag asfalt op de brug.

Verkeer moet rekening houden met omleidingsroutes en 45 tot 60 minuten extra reistijd. De wisselstrook wordt gebruikt door nood- en hulpdiensten en het ov. Ook blijft het fietsen voetpad open. Overdag is de hoofdrijbaan beschikbaar met een snelheidsbeperking van 30 km per uur.

Noodzakelijk onderhoud
Het onderhoud dat Rijkswaterstaat aan de toplaag van het asfalt op de Algerabrug gaat plegen is hard nodig. Er zijn gaten ontstaan in het asfalt die steeds groter worden. Het uitstellen van het onderhoud kan daarom niet langer wachten.

Met het uitvoeren van de werkzaamheden worden de risico’s op steenslag en calamiteiten teruggedrongen. Het vaste deel van de Algerabrug blijft in de toekomst veilig en bereikbaar. De werkzaamheden waren eerder gepland in oktober 2023, maar konden toen niet doorgaan vanwege slechte weersomstandigheden.

Omleidingen
Verkeer komend vanaf Capelle aan den IJssel wordt omgeleid via de N219, A20, N207 en N210. Verkeer komend vanaf Krimpen aan den IJssel wordt omgeleid via de N210, N207, A20 en N219. Op de snelwegen rond Capelle aan den IJssel en aan weerszijden van de brug informeert Rijkswaterstaat de weggebruiker over de afsluiting en omleidingen met informatiepanelen langs de weg.

Advies aan weggebruikers
Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie. Houd rekening met extra reistijd. Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor de fiets, het openbaar vervoer of een andere route. Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.

Gedurende de afsluitingen blijft de dienstregeling veelal in stand door de inzet van kleine bussen over de wisselstrook. Houd de reisplanners in de gaten voor de actuele situatie.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Laatste nieuws uit de Krimpenerwaard

Vrienden van RTV Krimpenerwaard

Zoek