Image for Motorrijders Actie Groep vraagt voorlopige voorziening tegen inrijverbod Meije

Motorrijders Actie Groep vraagt voorlopige voorziening tegen inrijverbod Meije

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk moet een nieuw besluit nemen over het bezwaar van Motorrijders Actie Groep (MAG), dat zij hebben ingediend tegen het verkeersbesluit dat geldt in De Meije. Het door de gemeente in 2022 ingestelde inrijverbod voor motoren, voor het Bodegraafse gedeelte van de Meije, had beter onderbouwd moeten worden, oordeelde De Raad van State afgelopen najaar.

Onlangs heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de geslotenverklaring in stand te laten, omdat de voordelen voor de bewoners van de Meije hiervan zwaarder wegen dan de nadelen die gelden voor motorrijders. Veiligheid en bescherming van de verschillende weggebruikers staan hierbij voorop. De MAG heeft laten weten dat zij nogmaals in beroep gaan bij de rechtbank en daar ook een verzoek om een voorlopige voorziening hebben ingediend.

Lees hier de uitspraak van de rechter.

Opklaringen, wolken en buien

Een gebied met buien trok afgelopen nacht vanuit België over onze omgeving en een front levert vandaag ook weer een enkele bui op.

Deze zaterdagochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft vrijwel droog. De matige wind is zuidwest. De temperatuur is 15°C.

In de middag wisselend bewolkt en even later vallen en enkele buien met kans op onweer. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 18°C aan.

In de nacht opklaringen en kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 12°c.

Zondag wisselvallig weer met wolken, opklaringen en kans op een enkele bui. De matige wind blijft zuidwest. Het kwik loopt op naar 18°C.

Foto: VWK Een enkele bui

De Agenda

wo
05
jun
vr
14
jun
za
15
jun
za
15
jun