Image for Mogelijk registratieplicht beveiligers evenementen

Mogelijk registratieplicht beveiligers evenementen

Vergunninghouders van evenementen moeten wellicht een administratie gaan bijhouden. Dat overweegt het college van burgemeester en wethouders in Woerden. In dat geval moeten organisatoren tijdens hun evenement de aan- en afwezigheid van beveiligers registreren.

Dit blijkt uit de antwoorden op schriftelijke vragen van de politieke partij Inwonersbelangen. De partij stelde deze vragen naar aanleiding van een geweldsincident bij een evenement op het Exercitieveld. Hierbij werd een jongen aangevallen door een groep jongeren met steekwapens. Deze jongeren konden het terrein zonder controle betreden.

Hoe zo’n verplichting er precies uit gaat zien, moet nog nader worden onderzocht. Het college benadrukt in haar beantwoording wel dat de vergunninghouder en het ingehuurde beveiligingsbedrijf verantwoordelijk zijn voor de naleving van de vergunningsvoorwaarden en het veiligheidsplan.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Notificaties aanzetten Ja Nee