Image for Minister Wiersma op bezoek bij melkveebedrijf

Minister Wiersma op bezoek bij melkveebedrijf

Minister Femke Wiersma van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur bracht maandag een bezoek aan boerderij Lagerwoerd in Woerden. Daar ontmoette ze Peter en Lieke Ruitenburg, eigenaren van het melkveebedrijf.

Op de boerderij wordt een emissiearme techniek getest genaamd Spoelen met Water. Dit systeem gebruikt een druppelsysteem boven de roostervloer om de mest te verdunnen en de ammoniakuitstoot te verminderen. Het bedrijf van de familie Ruitenburg is een van de acht locaties waar deze nieuwe techniek wordt geëvalueerd voor een lagere emissie van ammoniak.

Na gesprekken met minister Wiersma was Peter Ruitenburg positief over haar technische kennis. Ook sprak de minister met projectleider Jeanet Brandsma van Spoelen met Water en onderzoeker Albert Winkel van Wageningen University & Research.

Video

Weerbericht

Wolken en zon

Het aller aardigste zomer weer houdt nog even aan. Wolken, zonnige momenten en een prima temperatuur. Alleen vrijdag deels nat.

Deze woensdagochtend is er veel ruimte voor de zon. De zwakke wind is noordwest en de temperatuur 19°C.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

De nacht levert helder weer op bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Donderdag ochtend en middag een mix van wolken en flinke opklaringen maar in de avond trekt de hemel dicht. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 24°C aan

In de nacht is het bewolkt en valt er lichte regen. Met 17°C is het een zwoele nacht.

Vrijdag veel bewolking en in de ochtend en deel van de middag soms wat regen. Op het eind van de middag en in de avond klaart het op. De wind blijft zuidwest. De temperatuur is deze dag 21°C.

Het volgende nieuwe weerbericht wordt zaterdag geplaatst.

Foto: Drenthe natuurlijk Hollandse zomerluchten

Notificaties aanzetten Ja Nee