Image for Meer mensen kunnen zorgpremie niet betalen

Meer mensen kunnen zorgpremie niet betalen

Steeds meer mensen in de gemeente Woerden kunnen hun zorgpremie niet meer betalen. Dat blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In Woerden kunnen 250 inwoners al zeker zes maanden hun premie niet meer betalen. Dat is 0,6 procent van alle verzekerden in Woerden. Dit past in de landelijke trend, die ook laat zien dat het aantal mensen dat niet betaalt, groeit.

Mensen met financiële problemen stoppen vaak als eerste met het betalen van hun zorgpremie. Dit komt omdat niet betalen niet betekent dat ze dan niet meer verzekerd zijn. De verzekering blijft gewoon doorlopen. Ze krijgen wel een boete: een hogere zorgpremie. Maar onderzoek van het Ministerie van VWS laat zien dat dit geen effect heeft en de problemen alleen maar groter maakt.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Notificaties aanzetten Ja Nee