Image for Meer geld nodig voor ongelijkvloerse kruising

Meer geld nodig voor ongelijkvloerse kruising

De aanleg van de ongelijkvloerse kruising in het verlengde van het Jan Ruijspad in Snellerpoort in Woerden gaat meer kosten dan oorspronkelijk gedacht. Dat staat in een brief van wethouder Arjan Noorthoek van Ruimtelijke Ordening aan de gemeenteraad.

Noorthoek stelt voor om 750.000 euro extra vrij te maken voor het project. Dat is nodig nu het ontwerp verder is uitgewerkt en op detailniveau in beeld gebracht. De kosten blijken hoger uit te vallen dan in eerste instantie begroot. Dat komt ook door de vertraging bij de voorbereiding, de coronacrisis, de oorlog in Oekraïne, de energiecrisis en de stijgende inflatie. Het college van burgemeester en wethouders vindt de realisatie van de kruising noodzakelijk. Voor een veilige en comfortabele verkeerssituatie, een betere doorstroming en een snelle verbinding met het stationsgebied en het centrum van Woerden. Als het extra krediet wordt toegekend kunnen de werkzaamheden in het vierde kwartaal van 2024 starten.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Notificaties aanzetten Ja Nee