Image for Meer aandacht voor onderhoud openbare ruimte

Meer aandacht voor onderhoud openbare ruimte

Er komt weer meer aandacht voor onderhoud in de directe leefomgeving. Dat kondigt de gemeente Bodegraven-Reeuwijk aan in de Voorjaarsnota 2024-2029, die eind juni en begin juli in de gemeenteraad wordt behandeld.

Per direct
Per direct wordt al begonnen met het wegwerken van het achterstallig onderhoud aan de beeldende kunst in de openbare ruimte, die als gevolg van grote bezuinigingen op de begroting jarenlang is verwaarloosd. De aandacht gaat daarbij in eerste instantie uit naar het oplappen van de monumenten die een relatie hebben met de Tweede Wereldoorlog, zodat die er volgend jaar bij de herdenking van de 80-jarige beëindiging van die oorlog weer piekfijn bijstaan. Vanaf 2026 krijgt dit onderhoud een structureel plekje in de begroting leefomgeving.

Beschermde diersoorten
Ook in 2026 zullen compensatiemaatregelen voor voldoende leefruimte voor beschermde diersoorten als de ringslang en de rugstreeppad structureel in het onderhoudsplan Leefomgeving worden vastgelegd. Dit is overigens wettelijk verplicht.

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee