Image for Mariëtte van Slagmaat krijgt iets meer tijd

Mariëtte van Slagmaat krijgt iets meer tijd

De Woerdense galeriehoudster Mariëtte van Slagmaat heeft afscheid genomen van haar officiële functies in het Cultuur Platform Woerden. Zij was niet alleen bestuurslid van het Cultuur Platform, maar presenteerde ook meer dan acht jaar het Cultuurcafé. Zij deed ook de organisatie en de voorbereiding hiervan.

De komende tijd krijgt ze dus iets meer tijd. Mariëtte heeft het vrijwilligerswerk voor het Cultuur Platform altijd met heel veel plezier gedaan, maar nu is het tijd voor wat anders. Ze is gevraagd als jurylid van de Cultuurprijs en ze werkt ook mee aan de organisatie van de volgende editie van Singelkunst in 2025. Daarnaast heeft zij haar werkzaamheden in haar eigen galerie aan de Leidsestraatweg.

In het zonnetje

In het radioprogramma van RPL Woerden, Welkom Weekend met als presentator Lambert Reijns, vertelde Mariëtte hoe ze in het zonnetje is gezet bij het laatste Cultuurcafé. Uit handen van voorzitter Ferdi Schukking ontving zij als afscheidscadeau twee zanglessen bij Het Klooster. Ze trad eerder op als zangeres bij een van de workshops van Ferdi. Of haar zangcarrière nu van start gaat is echter nog afwachten… In elk geval houdt Mariette ervan om op het podium te staan met een microfoon. Zij zal zeker nog te zien zijn in het culturele leven van Woerden, bijvoorbeeld bij het project dat zij met Mieneke van Varik bedacht, Vrouwen van Woerden. Bij deze jaarlijkse happening in Het Klooster vertellen vrouwen uit Woerden over hun leven, vrouwen van wie hun wieg overal ter wereld heeft gestaan. Dit evenement vindt volgend jaar voor de tiende keer plaats in Het Klooster, ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag op 8 maart.

Mode

Bij haar publieke optredens draagt Mariëtte heel opvallende jurken, vaak met petticoat. Bescheiden vertelt ze dat ze zelfs wel eens zo een mooie creatie in elkaar heeft gezet. Maar vaker schaft zij ze aan via het internet. De jurk die ze droeg op 5 mei, met Broderie Anglaise, was gemaakt door een vriendin.

Uitdaging

Na enig aandringen van onze verslaggever wil Mariëtte wel vertellen wat zij als haar grootste succes ziet. Zij is trots op de bijdrage die zij heeft geleverd aan de groei en zichtbaarheid van het Cultuur Platform. Door haar werk zijn ook cultuurmakers in Woerden zichtbaarder geworden, zowel in de Cultuurcafés als in het door haar bedachte Cultuurcafé-De-Videoshow. Cultuurmakers promoten in zo’n video hun activiteit in een minuut. De video’s worden ook uitgezonden door RPL Woerden. De grootste uitdaging voor haarzelf was om mensen in het Cultuurcafé op het podium of voor de camera te krijgen; mensen die dit uit zichzelf niet goed zouden durven.

Hoop voor meer verbinding in de toekomst

Voor de toekomst hoopt Mariëtte dat de interactie tussen alle culturele velden in Woerden sterker wordt. Er is volgens haar zoveel van elkaar te leren. Ze zorgt bij haar werk in de galerie zelf voor veel verbinding. Ze kent immers vrijwel alle cultuurmakers in Woerden en is een toegankelijke vraagbaak. Ook houdt ze van kruisbestuiving, het inspireren van elkaar. Wat haar betreft hoeft dat niet beperkt te blijven tot de culturele sector onderling, juist de verbinding met andere domeinen kan veel moois opleveren.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Notificaties aanzetten Ja Nee