Image for Lou Harten nieuwe fractievoorzitter Lokaal Liberaal Bodegraven-Reeuwijk

Lou Harten nieuwe fractievoorzitter Lokaal Liberaal Bodegraven-Reeuwijk

Lou Harten volgt Willem Ginjaar op als fractievoorzitter van lokaal Liberaal Bodegraven-Reeuwijk. Willem nam afgelopen woensdag afscheid van de gemeenteraad omdat hij gaat verhuizen naar Maastricht, waar hij de liefde heeft hervonden bij de vrouw van wie hij in 1988 is gescheiden.

Afscheid Willem Ginjaar 10 juli 2024

Lokaal Liberaal is in 2021 opgericht door een aantal leden van de VVD die het niet eens waren met beslissingen van het lokale VVD-bestuur. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 kwamen de lokale partij met twee zetels in de gemeenteraad, die werden bemand door Willem Zuyderduyn en Frank Rijkaart. Frank vertrok in juni 2023 naar het provinciebestuur als gedeputeerde namens de Boeren Burger Beweging. Willem Ginjaar volgde hem op. In januari 2024 overleed plots fractievoorzitter Willem Zuyderduyn. Frits van Dijk werd beëdigd als raadslid en Willem Ginjaar werd fractievoorzitter.

Frits liet na het afscheid van Willem Ginjaar weten dat het aantal wisselingen in de fractie hem wel wat teveel wordt en hoopt dat Lou nog lang bij hem zal blijven in de gemeenteraad. Lou is fiscalist en werkt bij het ministerie van defensie. Ze is zeer actief bij diverse maatschappelijke organisaties. Inmiddels heeft ze wat maatschappelijke functies beëindigd om tijd vrij te maken voor het raadswerk.

Wolken en zon

Het aller aardigste zomer weer houdt nog even aan. Wolken, zonnige momenten en een prima temperatuur. Alleen vrijdag deels nat.

Deze woensdagochtend is er veel ruimte voor de zon. De zwakke wind is noordwest en de temperatuur 19°C.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

De nacht levert helder weer op bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Donderdag ochtend en middag een mix van wolken en flinke opklaringen maar in de avond trekt de hemel dicht. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 24°C aan

In de nacht is het bewolkt en valt er lichte regen. Met 17°C is het een zwoele nacht.

Vrijdag veel bewolking en in de ochtend en deel van de middag soms wat regen. Op het eind van de middag en in de avond klaart het op. De wind blijft zuidwest. De temperatuur is deze dag 21°C.

Het volgende nieuwe weerbericht wordt zaterdag geplaatst.

Foto: Drenthe natuurlijk Hollandse zomerluchten

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee