Image for Loswal Zoutmansweg Reeuwijk-Brug komt er niet

Loswal Zoutmansweg Reeuwijk-Brug komt er niet

De loswal aan de Zoutmansweg in Reeuwijk-Brug, bedoeld als alternatief voor zwaar verkeer over de weg in het Reeuwijkse plassengebied, komt er niet. Afgelopen woensdag stemden 18 van de 23 raadsleden tegen. Tijdens de commissievergadering bleek er al weinig steun voor het plan. Het CDA diende een amendement in voor het geval er toch een meerderheid voor het plan zou zijn. Met het amendement werd het gebruik van de loswal beperkt tot doordeweekse dagen tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Het amendement bleek niet nodig. De meerderheid van de gemeenteraad wil eerst het effect van de camera’s met kentekenherkenning afwachten.

Johan Langelaar van de ChristenUnie vatte de argumenten tegen het voorstel als volgt samen: er is geen zekerheid of de loswal voldoende gebruikt gaat worden en de aanlegkosten zijn hoog. De locatie is druk en gevaarlijk en zelfs als de loswal maximaal wordt gebruikt, is het maar de vraag of het voldoende helpt. Zijn voorstel is om eerst het effect van het cameratoezicht af te wachten.

Monique Jonker van de PvdA stelde dat het gebruik van de loswal gestimuleerd moet worden door het ontheffingsbeleid aan te passen. Een ontheffing is nu veel te goedkoop. Als dat niet veranderd zal de loswal een mislukking worden volgens haar. Wethouder Kersbergen antwoordde dat degenen die nu een ontheffing hebben, deze mogen houden. Pas bij aankoop van een nieuwe wagen, zal opnieuw een afweging gemaakt worden.

Kijk hier de vergadering van 24 april 2024 terug.

Zon en wolken

Geleidelijk aan worden de dagen zonniger en warmer. Gisteren werd er al een begin mee gemaakt.

De vroege ochtend begint met nevel en verder een mix van wolken en zonnige momenten. Er staat weinig wind en de thermometer geeft 20°C aan.

In de middag zon en wolken en in de avond zonnig weer. De zwakke wind is noordwest tot noord. Het kwik loopt op naar 25°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 15°C.

Vrijdag vrij zonnig weer. Bij een zwakke zuidoosten wind wordt de temperatuur 28°C.

Foto: Het Groen hart Eerst nevel

Live TV

Notificaties aanzetten Ja Nee