Image for Loofbomen sportpark Markveld niet weggehaald

Loofbomen sportpark Markveld niet weggehaald

Zeven grote populieren rondom het sportpark Markveld in Oudewater konden niet worden weggehaald vanwege het natte weer. Afgelopen winter is de gemeente Oudewater gestart met de grootschalige boomvervanging. Oude en zieke bomen zijn verwijderd en nieuwe bomen aangeplant. Dit is dus nog niet gelukt rondom sportpark Markveld.

In de week van 15 tot en met 19 juli gaan ze de zeven bomen verwijderen. De gemeente sluit vanwege de veiligheid de Bokkenkade op twee plekken af. Dit duurt ongeveer vijf dagen. Nadat de bomen zijn verwijderd, wordt de ondergrond klaargemaakt voor nieuwe bomen. Deze bomen worden nog in 2024 aangeplant.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Notificaties aanzetten Ja Nee