Image for Lokale omroepen bundelen krachten in website

Lokale omroepen bundelen krachten in website

Samen met vijf andere lokale omroepen heeft RPL Woerden de afgelopen tijd gewerkt aan de nieuwe website www.rtvmiddenholland.nl. Met deze website dragen de omroepen gezamenlijk bij aan de versterking van de nieuwsvoorziening in een gebied van bijna 300.000 inwoners in het Groene Hart.
De website, waaraan al geruime tijd is gewerkt, gaat 3 juni live en bundelt de websites van de deelnemende omroepen: RTV Gouwestad in Gouda, RTV Krimpenerwaard, RTV Waddinxveen, BR6 Bodegraven-Reeuwijk, RPL Woerden en Midland FM in Oudewater. Bezoekers kunnen rechtstreeks naar deze website maar ook via het bekende rplwoerden.nl. De vertrouwde webomgeving blijft bestaan en de omroepen beschikken individueel over een zendvergunning in de eigen gemeente.

Volgens de Mediawet in wording moeten tachtig Streekomroepen vanaf 2027 een podium vormen voor verbetering van de lokale journalistiek. Op weg naar 2027 is een subsidieregeling ingevoerd waaruit slechts 46 organisaties geldelijke ondersteuning krijgen in 2025. Door bundeling van krachten van de zes lokale omroepen in onze omgeving, is de kans groter dat we in aanmerking komen voor financiële ondersteuning door het ministerie van OCW.

Versterking
Medio juni onderzoekt het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek de aanvragen van de omroepen die in aanmerking willen komen voor de subsidie. Daarbij wordt onder meer gekeken of de nieuwsvoorziening aan de gestelde eisen voldoet. De uitkomst wordt in september openbaar.

Het bestuur van de Federatie RTVMiddenholland.nl is ervan overtuigd dat door de bundeling van de krachten de aantrekkingskracht en de kwaliteiten van de berichtgeving in het werkgebied sterk worden verbeterd. Toekenning van de subsidie zal het proces van samenwerking verbeteren.

De omroepen blijven autonoom over hun eigen programmering en berichtgeving. De vele vrijwilligers die nu actief zijn, blijven ook in de toekomst volledig betrokken bij de omroepen. In federatief verband wordt gekeken hoe de samenwerking verder vorm kan krijgen.

Bijdrage van Winny van Rij

Video

Weerbericht

Vrij zonnig weer

Zondag deed zijn naam eer aan. En de temperatuur was prettig. We blijven nog een poosje van dit zomerweer genieten.

Deze maandagochtend begint met nevel maar al snel krijgt de zon de overhand. Er staat maar weinig wind en de temperatuur loopt al snel op naar 20°C.

In de middag en avond veel zon en enkele stapelwolken. De zwakke wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 24°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 14°C.

Dinsdag krijgen we een zonnige en warme zomerdag. De zwakke wind zit in de oosthoek. Het kwik loopt op naar 27°*.

Foto: Tonnie Morsink Na de nevel zonnig