Image for Lokale omroepen bundelen krachten in website: www.rtvmiddenholland.nl

Lokale omroepen bundelen krachten in website: www.rtvmiddenholland.nl

Lokale omroepen bundelen krachten in website: www.rtvmiddenholland.nl

Met de nieuwe website www.rtvmiddenholland.nl dragen zes lokale omroepen bij aan versterking van de nieuwsvoorziening in een gebied van bijna 300.000 inwoners in het Groene Hart.

De website, waaraan al geruime tijd is gewerkt, gaat 1 juni live en vervangt dan de eigen websites van de deelnemende omroepen: RTV Gouwestad in Gouda, RTV Krimpenerwaard, RTW Waddinxveen, BR6 Bodegraven-Reeuwijk, RPL Woerden en Midland FM in Oudewater.

De zes, die individueel beschikken over een zendvergunning in de eigen gemeente, kunnen door deze bundeling van krachten in aanmerking komen voor financiële ondersteuning door het ministerie van OCW. Vanaf 2027, zo is de bedoeling volgens de Mediawet in wording, moeten 80 Streekomroepen een podium vormen voor verbetering van de lokale journalistiek. Op weg naar 2027 is een subsidieregeling ingevoerd waaruit voor 2025 46 organisaties geldelijke ondersteuning krijgen toebedeeld.

Versterking

Medio juni onderzoekt het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek de aanvragen van de omroepen die in aanmerking willen komen voor de subsidie. Daarbij wordt onder meer gekeken of de nieuwsvoorziening aan de gestelde eisen voldoet. De uitkomst wordt in september openbaar.

Het bestuur van de Federatie RTVMiddenholland.nl is ervan overtuigd dat door de bundeling van de krachten de aantrekkingskracht en de kwaliteiten van de berichtgeving in het werkgebied sterk worden verbeterd. Toekenning van de subsidie zal het proces van samenwerking verbeteren.

De omroepen blijven autonoom over hun eigen programmering en berichtgeving. De vele vrijwilligers die nu actief zijn, blijven ook in de toekomst volledig betrokken bij de omroepen. In federatief verband wordt gekeken hoe de samenwerking verder vorm kan krijgen.

Vanaf 1 juni zal u worden doorgeleid naar de nieuwe website van: www.rtvmiddenholland.nl , u komt dan direct in het nieuws van uw plaats maar kan ook het nieuws uit de streek volgen.

Voor nadere informatie: voorzitter Federatie Streekomroep Midden-Holland: Mees Weststrate

Vrij zonnig weer

Zondag deed zijn naam eer aan. En de temperatuur was prettig. We blijven nog een poosje van dit zomerweer genieten.

Deze maandagochtend begint met nevel maar al snel krijgt de zon de overhand. Er staat maar weinig wind en de temperatuur loopt al snel op naar 20°C.

In de middag en avond veel zon en enkele stapelwolken. De zwakke wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 24°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 14°C.

Dinsdag krijgen we een zonnige en warme zomerdag. De zwakke wind zit in de oosthoek. Het kwik loopt op naar 27°*.

Foto: Tonnie Morsink Na de nevel zonnig

De Agenda

wo
05
jun
vr
21
jun
Bodegraven
za
22
jun
ma
24
jun
ma
24
jun