Image for LijstvanderDoes staat achter voorstel Rembrandtbrug

LijstvanderDoes staat achter voorstel Rembrandtbrug

LijstvanderDoes is het eens met het voorstel om de Rembrandtbrug niet te realiseren. Op vrijdag 14 juni kwamen wethouders Jelmer Vierstra en Arjan Noorthoek met het bericht dat ze de Rembrandtbrug afraden vanwege de torenhoge kosten. De gemeenteraad stemt hierover op donderdag 11 juli.

Voor LijstvanderDoes zijn de oplopende kosten een van de redenen waarom de brug geschrapt moest worden. Zij ziet daarnaast andere verkeersproblemen aan de oostkant van Woerden. Als weggebruikers vanuit Harmelen en Kamerik richting het centrum van Woerden rijden, kunnen zij terecht komen in een half uur file. Zo stelt de partij. Zij ziet liever dat er geld gaat naar deze wegen. LijstvanderDoes geeft als voorbeeld de aanleg van de Burgemeester van Zwietenweg die zorgde voor minder verkeer in het westen van Woerden.

De partij wijst op de financiën van de gemeente. De centrale overheid gaat bezuinigen. Vanaf 2025 krijgt Woerden minder uitgekeerd dan voorheen. Dus volgens LijstvanderDoes is het niet slim om diep in de buidel te tasten voor de Rembrandtbrug.

De partij noemt het een ‘fier’ besluit. Net als in een normale woongemeenschap is het zo dat je regelmatig indringend naar je financiële situatie moet kijken en keuzes moet maken.

Video

Weerbericht

Zon en wolken

De komende dagen wordt het beter weer met meer zon en hogere temperaturen maar optimaal zomerweer zit er nog niet in.

In de ochtend trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 19°C.

In de middag is er steeds meer ruimte voor de zon en op het eind van de dag en in de avond is het zonnig weer. De zwakke wind is west tot noordwest. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht brede opklaringen maar ook kans op mist. De temperatuur zakt naar 12°C.

Donderdag een zelfde soort weer als vandaag. In de ochtend wolkenvelden en opklaringen. In de middag meer zon en tegen de avond zonnig weer. De wind wordt zuid en de thermometer geeft een zomerse waarde van 25°C aan.

Foto: Leo Petersen Ondanks de natte grond

Notificaties aanzetten Ja Nee