Image for Landelijke Opschoondag in Reeuwijk-Brug en het Plassengebied

Landelijke Opschoondag in Reeuwijk-Brug en het Plassengebied


Op 23 maart a.s. is de actie Landelijke Opschoondag. In Reeuwijk-Brug en het Plassengebied wordt op deze dag zoveel mogelijk zwerfafval opgeruimd uit de bermen en oevers.  Zo wordt voorkomen dat vogels en andere dieren in de problemen komen door zwerfafval. Troep zoals blikjes, plastic flesjes, snoepwikkels en andere rommel verdwijnt in de afvalzak.

Er zijn twee verzamelpunten.

Plassengebied: vanaf 9:30 Tochtbrug (Antonio) kruising Hortemansdijk/Leckdijk

Reeuwijk-Brug: vanaf 9:45 bij Zalencentrum De Brug

Voor degene die zich aanmelden staat koffie en thee klaar. Tevens worden grijpstokken en afvalzak(ken) meegegeven. Eventueel kan men zelf nog werkhandschoenen en een geel hesje meenemen. De balans zal aan het eind van de ochtend worden opgemaakt en rond 11.30 uur zal de opschoondag zijn afgelopen. De grijpstok hoeft niet perse ingeleverd te worden. Omdat het is broedseizoen begonnen is, moet men extra alert zijn om nesten in rietkragen of andere mogelijke nestlocaties niet te verstoren.

Men kan zich aanmelden via dvoskamp@hetnet.nl  voor Reeuwijk-brug en secretaris@12reeuwijkseplassen.nl voor het Plassengebied. Deze actie is een initiatief van meerdere partijen waaronder de Stichting De 12 Reeuwijkse Plassen en gefaciliteerd door de Team schoon van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Tekst: Bianca Verzijl

Zon en buien

Na een fraaie maandag met vooral aan de kust zonnig weer wordt het deze dinsdag vooral in de middag een stuk minder fraai.

In de ochtend wisselen wolken en zonnige momenten elkaar af. Er staat maar weinig wind bij een temperatuur van 17°C.

In de middag en avond veel bewolking waaruit buien vallen. In de avond ontstaan er opklaringen. De zwakke wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 20°C.

In de nacht opklaringen. De minimumtemperatuur is 13°C.

Woensdag wolken en vooral in de loop van de middag en in de avond veel zon. De thermometer geeft 20*C aan.

Foto: Weerwoord.be In de middag buien

De Agenda

wo
05
jun
wo
19
jun
wo
19
jun
Woerden
do
20
jun
vr
21
jun
za
22
jun
2811 GS Reeuwijk